De bandenspanning van mijn boottrailer

Veilig rijden met u boottrailer is belangrijk. Op de boottrailer staat een mooie sloep, rubberboot of kielboot die graag netjes houdt. Daarbij komt ook nog eens dat u in de auto rijdt voor de boottrailer en dat u dus alles merkt wat er met de boottrailer gebeurt. Het is belangrijk om de boottrailer even goed op een aantal basispunten te checken voordat u de weg op gaat. Één van deze dingen is de bandenspanning van de banden op de trailer.

Hoeveel spanning

Een van deze veel vergeten punten is de bandenspanning. Het komt vaak genoeg voor dat er een boottrailer zelfs al onbeladen rondrijdt met een zacht stel banden. Dit word meestal veroorzaakt doordat de boottrailer het merendeel van de tijd stil staat en er weinig naar omgekeken word.
Een te lage bandenspanning kan vervelende gevolgen hebben die u maar liever vermijd. Denk hierbij aan een te hoge band temperatuur, die een klapband tot gevolg zou kunnen hebben. Het is dus van belang om te zorgen dat de banden op spanning blijven, zeker als de trailer met boot in de opslag staat en de trailer dus lang stilstaat. Wij adviseren om de bandenspanning altijd minimaal rond 2.5 bar te houden en in de opslag zelfs een beetje hoger.

Reservewiel

De meeste trailers hebben er vaak niet eens een, maar ook een reservewiel voor uw boottrailer is wel degelijk een toegevoegde waarde. Stel u staat ergens met een lekke band dan kunt u altijd nog verder. Het is echter wel belangrijk om dan de bandenspanning van de reserveband ook even goed bij te houden zodat u onderweg nooit voor verassingen komt te staan.

Kortom, probeer om de zoveel tijd even een uw bandenspanning te checken met een spanningsmeter of direct bij bijvoorbeeld een tankstation. Dit voorkomt een hoop onvoorzien gezeur zeker voordat u een lange rit met de boottrailer gaat maken.

boottrailer-vlemmix-bandenspanning