Kan mijn boot op een Vlemmix boottrailer?


Het kiezen van de juiste Vlemmix boottrailer voor uw boot hangt van een aantal factoren af. Voordat u kunt bepalen welke soort boot trailer u nodig heeft is het goed om op de hoogte te zijn van het gewicht en de afmetingen van uw boot. Allereerst het gewicht van uw boot. Het gewicht bepaald of u moet kiezen voor een enkelasser, tandemasser of een tridemasser. Voorbeeld: Heeft u een boot van 1250Kg dan zou een enkelasser in de meeste gevallen al volstaan.
De volgende factor is de lengte van uw boot. De lengte bepaald het model boottrailer dat u nodig heeft. Bij elk model boot trailer staat naast het laadvermogen ook de afmetingen vermeld. De kleinste afmeting is 631 cm, echter heeft een boot die korter is, dan kunnen wij de positie van de boegsteun worden verandert zodat ook uw boot voorzien kan worden van een Vlemmix boottrailer. Op basis van deze twee gegevens kunt u nu de juiste boottrailer selecteren. Direct een trailer samenstellen.

Zeilboottrailer

Om de boot helemaal passend op de boottrailer te krijgen is ook van belang dat u op hoogte bent van de diepgang / hoogte van uw boot. De boot wordt door middel van kimsteunen aan weerszijden van de trailer ondersteund. De hoogte van de kimsteunen kan worden aangepast door de staanders onder de kimsteunen te verlengen of te verkorten. De boottrailers worden standaard geleverd met 60cm staanders, maar kunnen naar uw wens vervangen worden door staanders tot 100cm.
Mocht op zoek zijn naar een zeilboot trailer met kiel, dan kunt u beter gebruik maken van de verzwaarde verstelbare stempels.

Wanneer heeft een verlengde boegsteun nodig? In sommige gevallen zijn er boten die een stompe boeg hebben, zoals veel sloepen. Hierdoor zou de boeg van de boot de liersteun kunnen raken. Met een verlengde boegsteun wordt er tussen de boeg van de boot en liersteun extra ruimte gecreëerd. Kortom wij kunnen u alles bieden zodat ook uw boot op een Vlemmix boottrailer kan!

 

 

Vlemmix-trailer-enkelasser