De oplooprem bij Vlemmix

Al onze Vlemmix boottrailers zijn geremd en dus uitgerust met oploopremmen. De boottrailer wil tijdens het rijden door zijn massa de snelheid behouden en drukt bij het remmen tegen de auto, dit noemt men oplopen. Het oplooprem systeem moeten ervoor zorgen dat de remmen van de boottrailer in werking worden gesteld als de auto afremt . Dit voorkomt dat de auto alle remkrachten te verwerken krijgt.

Een oplooprem bestaat eigenlijk uit een paar extra onderdelen die tussen koppeling en het frame van de boottrailer zijn geplaatst. Het begint met een demper. De koppeling is verbonden aan een demper die allereerst de schok van het remmen zal opvangen, maar daarnaast er ook voor zorgt dat de boottrailer pas gaat remmen als dit echt nodig is. De demper wordt dus gekozen op basis van het laadvermogen van de boottrailer. Zodra er geremd wordt met de auto, dan drukt de koppeling van de boottrailer de demper in. De demper duwt vervolgens op de hefboom waaraan de remstang bevestigd zit. Door het aantrekken van de remstang worden de remmen bediend, hoe harder de auto remt hoe harder de remstang wordt aangetrokken.

Achteruit rijden met uw trailer

Zoals het hierboven beschreven staat zou de boottrailer niet achteruit kunnen rijden. Echter niets in minder waar. Het oplooprem systeem is voorzien van een zogenoemde terug rij automaat. De automaat is een mechanische schakeling die geplaatst is in de remtrommels. Op het moment dat de wielen in achterwaartse richting gaan rollen, wordt de druk van de remschoenen op de trommels door de schakeling verminderd. Hierdoor kan de boottrailer zonder probleem naar achteren worden gereden.

In principe is het een simpel systeem, maar zeer effectief dat zich al zeker meerdere malen in benauwde en gevaarlijke omstandigheden heeft bewezen.  Ook voor onze Vlemmix boottrailers maken we dus graag gebruik  van dit systeem om te zorgen voor een betrouwbare boottrailer met de beste rijeigenschappen.

 

vlemmix-oplooprem