Op vakantie met Vlemmix

Een heerlijke vakantie in het verschiet, met de boot naar het buitenland. Met Vlemmix boottrailer is dit geen probleem. Onze boottrailers hebben allen een Europese goedkeuring die u ontvangt bij aankoop van uw boottrailer. Natuurlijk proberen we het rijden met een trailer voor u zo makkelijk mogelijk te maken, echter heeft ieder land wel een bijzondere regel waar moet worden voldaan mocht u er met uw boottrailer willen rondrijden. In deze editie Spanje.

Spanje is omringt door water  of u nu kiest voor de warme Middellandse zee of de mooie Atlantische oceaan.  Om uw boot mee te nemen moet u ermee de weg op, in principe geen probleem. In vergelijking met Nederlandse regelgeving is er één regel die afwijkt, namelijk de ECE 70 markering. De ECE 70 markering, klinkt ingewikkeld maar is makkelijker dan dat de benaming doet denken. De markering is niets meer dan een tweetal reflecterende borden of stickers. De markering heeft een gele binnenkant met daaromheen een oranje rand.

Voor wie is de ECE markering?

De markering is niet voor iedereen die met een trailer rijd verplicht, alleen als de combinatie van auto plus trailer langer is dan 12 meter of als de trailer zwaarder is dan 3500Kg. Is dit het geval dan dient u de tweetal markeringen op de achterzijde van de trailer te plaatsen. De markeringen moeten  op minimaal 25 cm van grond, gemeten vanaf de onderrand van de markering,  en maximaal 210 cm vanaf de grond, gemeten tot de bovenrand van de markering.

Houd er bij een bezoek aan Spanje met de boot achter de auto dus rekening mee voor vertrek. In Nederland zijn de markeringen bij verschillende webshops te verkrijgen vanaf ongeveer tien euro. Mocht u er onderweg achter komen dat u ze toch nodig heeft, geen probleem. In Spanje zijn de markeringen bij de tankstations, autohandelaren of autodealers te koop.

ECE-70-markering-vlemmixtrailers