Zet uw boot vast op uw Vlemmix boottrailer

Het vast zetten van een boot op uw boottrailer is niet dat onderschat moet worden. Vaak wordt een boot snel even vast gezet omdat er toch maar een kort stuk hoeft te worden gereden en de boot blijft heus wel op de boottrailer liggen… Maar het gebeurt vaker dan u zou denken dat een boot zomaar naast of achter een boottrailer ligt. Dan maakt het niet uit of u in het bezit bent van een Vlemmix, Pega, Kalf, Freewheel of Van Claes boottrailer. Niet alleen het slecht vastzetten van de boot aan de boottrailer ligt hieraan ten grondslag. In veel gevallen zet men de boot verkeerd vast of worden de spanbanden overbelast.

Onze tips

  1. Zet uw boot altijd vast aan de lier voorop, hierdoor kan de boot sowieso niet naar achteren verschuiven.
  2. Houd bij het plaatsen van spanbanden rekening met eventuele losse delen zoals stootranden of ruiten. Deze worden makkelijk losgetrokken bij het spannen van spanbanden of tijdens het rijden.
  3. Heeft u een RIB, zet de RIB altijd vast aan de polyester romp en nooit door een spanband over de tubes heen te spannen. Niet alleen slijten de tubes vele malen sneller, maar ook zet u onnodig veel druk op de tubes. Dit kan leiden tot lekkage waardoor de boot ook los op de boottrailer komt te liggen.
  4. Zorg voor een goede spreiding van de spanbanden. Een goede vuistregel hiervoor is een spanband op een kwart bootlengte van de boeg en een spanband op een kwart bootlengte van de spiegel. Natuurlijk kan het zijn de boot speciale punten heeft waar een spanband makkelijk doorheen geleid kan worden en daardoor goed op z’n plek zit, zoals een kikker, dan geniet dit de voorkeur.
  5. Check altijd of de boot nog zijdelings kan bewegen, mocht dat het geval zijn dan zit de boot nog niet goed vast op de trailer.

Onze boottrailer onderdelen

Wij adviseren al onze klanten gebruik te maken van de oogbouten die op de door u gewenste plek op de trailer geplaatst kunnen worden. De oogbouten worden in viervoud geleverd en gemonteerd. Hierdoor heeft u minimaal vier vaste plaatsen waar u de boot mee aan de trailer kunt vastzet. Dus nooit meer bedenken waar de perfect plek precies zat en u hoeft zich geen zorgen te maken over schuivende spanbanden.

Daarnaast bieden wij zeer sterke tweedelige 5 tons spanbanden aan die makkelijk aan de oogbouten bevestigd kunnen worden door middel van haken. De spanbanden zijn 9 meter lang en worden per stuk geleverd. Samen met de oogbouten vormen zij de perfecte combinatie om op een betrouwbare manier uw boot vast te zetten op uw boottrailer voor korte en lange reizen. Bekijk hier onze meest verkochte boottrailer onderdelen.

PEGA_Kalf_van-claes_freewheel