Vlemmix trailer trekken

Dit is wat u moet weten voordat u overweegt om een bepaald type trailer gaat kopen. Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat de boottrailer achter de auto hangt en er zo mee kan wegrijden. Maar mag uw auto de trailer wel trekken? Dit is iets wat door veel mensen even over het hoofd wordt gezien. Het is van belang dat de trailer met daarop uw boot wel op plaats van bestemming aan komt zonder dat de auto er zwaar onder heeft moeten lijden. Niet alleen zal dit te merken zijn in het gebrek aan vermogen, dus langzaam optrekken. Maar ook zal het duidelijk voelbaar zijn in het rijgedrag van uw auto.

Mag mijn auto deze trailer trekken?

Waar moet u dus op letten bij het aanschaffen van uw trailer. Allereerst moet de boot natuurlijk op de boottrailer passen en mag het gewicht van de boot niet hoger zijn dan het laadvermogen van de trailer. In ons assortiment staat duidelijk bij elke boottrailer vermeld wat het laadvermogen en de afmetingen van de trailers zijn. Dit zal dus geen problemen opleveren. Het type boot zal hierin de grootste doorslag geven. Neem bijvoorbeeld een sloep. Een sloep trailer zal over het algemeen zwaarder uitgevoerd zijn dan een motorboot trailer. De maximale toegestane massa van de trailer is in dit geval geldend en is eigenlijk de maximale toegestane massa van de as of assen. Ook het type assen word netjes bij het type trailer vermeld. Neem als voorbeeld 2x 1350 kg, dan is de maximale toegestane massa 2700 kg.

Zodra u dit weet is het voor u in ieder geval duidelijk welk type trailer u minimaal nodig heeft. Volgende stap wordt het achterhalen van de Technische maximale massa geremd. Deze is te vinden op de achterzijde van de kentekenkaart van uw auto en wordt over het algemeen afgekort tot AHW. Dit eenmaal wetende is het gewoon een kwestie van nummers vergelijken. Is de AHW groter de maximale toegestane massa, dan is er geen vuiltje aan de lucht. Is het omgekeerde het geval dan mag uw auto de trailer niet trekken. Overweegt u dat toch te doen loopt u kans om er bij een politie controle er tussen uit te worden gepikt en een goede boete te krijgen.

 

Vlemmix-trailer-trekken